Man - Fre09:00-17:00
SydhavnPoppelstykket 8H, 2450 København SV
HerningLollandsvej 4A, 7400 Herning
Besøg os på sociale medier
Bedøm vores arbejde

Rekonstruktion

Er din virksomhed havnet i økonomiske problemer, hvor det ikke længere er muligt at betale kreditorerne rettidigt, så kan en rekonstruktion af virksomheden være en mulig løsning.

Sagen starter typisk ved at skifteretten indleder en rekonstruktion af virksomheden, og samtidig fastsætter et tidspunkt for et planmøde med kreditorerne. Herefter indrykkes der en annonce i Statstidende, hvor kreditorerne opfordres til at anmelde deres krav og komme til et planmøde, som afholdes i skifteretten inden 4 uger.  Hvis planen vedtages af kreditorerne, har rekonstruktøren op til seks måneder til at lave et egentligt rekonstruktionsforslag og få det vedtaget på et afstemningsmøde i skifteretten. Hvis et flertal af kreditorerne ikke kan stemme for eller hvis forslaget ikke stadfæstes af skifteretten, skal skifteretten indlede konkursbehandling. 

Ved rekonstruktion fokuseres der primært på at indgå akkordaftaler (nedsættelse af gælden) med kreditorer eller at sælge dele af virksomheden, således at virksomheden igen kan blive solvent (når virksomheden er mere værd, end den skylder væk).

En rekonstruktion kan som udgangspunkt have tre mulige udfald: 

  1. Virksomheden bliver solvent, og rekonstruktion er ikke længere nødvendig. 
  2. Virksomhed indgår en akkordaftale med dens kreditorer og kan fortsætte driften.
  3. Virksomheden kan ikke reddes og bliver anmeldt til konkursbehandling. 

Rekonstruktion er det, der i gamle dage blev kaldt betalingsstandsning. Her forsøges en levedygtig, men økonomisk trængt virksomhed, rekonstrueret, så det igen bliver muligt at drive virksomheden. Formålet med en rekonstruktion er at redde din virksomhed fra konkurs, men lykkes det ikke, erklæres virksomheden konkurs.  

FØLG OSSociale Medier

Copyright D&A Law Firm ApS. Design by JethroDesign

Copyright D&A Law Firm ApS. Design by JethroDesign